OSTEOPATI

Osteopati er for dig der

Oplever gener som er kommet af uforklarlige- eller forklarlige årsager. Osteopatien henvender sig specielt til dig, der oplever smerter, som du igennem tidligere behandlingsforløb ikke har kunnet blive kvit. Den manglende effekt kan skyldes, at de restriktioner du måtte have, kan være blevet overset og dermed årsagen til din problemstilling ikke er blevet løst. Disse restriktioner kan findes i led, muskler, bindevæv, nervesystem eller kredsløb.
Osteopatien er også for dig, der søger en behandlingsform der tilgodeser det hele menneske og tænker i årsagssammenhænge. En behandlingsform der er mild og henvender sig til alle aldersgrupper. Samtidig er det en behandlingsform der dækker mange områder som nakke-ryg smerter, overbelastningsskader, symptomer relateret til graviditet og efterfødsel, forstoppelse/ fordøjelsesproblemer og meget mere. Er du i tvivl om osteopati er noget for dig, er du velkommen til at kontakte os.

Behandling

I et behandlingsforløb arbejdes fokuseret og struktureret for at afhjælpe dine gener. Osteopaten har stor nysgerrig på kroppen, på anatomien og fysiologien, og bruger meget tid på at opdatere sin viden igennem videnskabelige artikler, på kurser og igennem praksisgrupper.
Der afsættes ekstra tid til behandling i forhold til fysioterapi behandlinger. Fokus ved første konsultation er at få en forståelse for, hvorfor du oplever dine gener, og der er fokus på at videregive denne viden til dig. Vi tror på, at når du har en større forståelse for, hvorfor du oplever dine gener, så kan vi også lettere ændre og påvirke dem.
Osteopaten er altid åben omkring sin behandling, og er det ikke muligt at hjælpe dig helt i mål, tages kontakt til din læge med henblik på videre undersøgelser.
Ved første konsultation bedes du medbringe print af dine evt. røntgen, scanningsvar, eller operationsbeskrivelse.

Hvad er osteopati

Osteopati er en sikker og effektiv manuel behandlingsform, der er baseret på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi.
Fokus i osteopatien er, at se mennesket som en helhed, og anerkende at kroppen skal ses som en enhed. Osteopatien er udviklet gennem et præcist kendskab til kroppen, dens funktioner og de bagvedliggende mekanismer.
Osteopaten søger efter årsagen til smerterne, for derigennem at afhjælpe symptomerne. Det er ikke ualmindeligt, at årsagen til problemet ligger et helt andet sted end der, hvor symptomerne eller smerterne opleves.
Osteopaten arbejder med hænderne og igennem manuelle teknikker søger at afhjælpe restriktioner i led, muskler, bindevæv, nervesystem og kredsløb. Osteopatiens grundfilosofi er, at kroppen under normale omstændigheder, er i stand til at håndtere de fleste former for sygdom og stress. I tilfælde af smerter, kan denne balance være forstyrret. Osteopatens opgave er da at genoprette kroppens funktioner og balancen imellem kroppens forskellige systemer. Først der vil kroppen igen være i stand til at kompensere optimalt.
Behandlingstilgangen er blid og egner sig derfor til mennesker i alle aldre.

Osteopatiens historie

Osteopatien blev grundlagt af lægen Andrew Taylor Still i 1874. Osteopati kaldes også manuel medicin, fordi osteopaten bruger sine hænder til at undersøge og lindre smerter og fjerne de blokeringer, der forstyrrer kroppen og nedsætter dens bevægelighed.
I dag er osteopati en anerkendt profession. I Europa har 8 lande statsautoriseret uddannelsen og flere er på vej. I Danmark er der omkring 150 osteopater. Danske osteopater har arbejdet ihærdigt på at opnå autorisation i Danmark. Folketinget vedtog i maj 2018 at Osteopati er en autoriseret sundhedsprofession med virkning fra 1.7.2018.

Forsikring

Mange forsikringsselskaber dækker osteopatisk behandling. For at være sikker på, du kan få dækket dine omkostninger, anbefaler vi, at du kontakter dit forsikringsselskab inden du starter behandlingen. Vi foretrækker, at du selv afregner med os, og derefter får refusion ved dit forsikringsselskab.

Priser
Første konsultation (60 min) 750,- kr.
Efterfølgende behandling
(der afsættes 45 min)
700,- kr.
Udeblivelse700,- kr.

Center For Fysioterapi & Træning

Nørregade 4
5330 Munkebo

mail@munkebofysioterapi.dk
Tel: 65 97 51 60

Persondatapolitik

Åbningstider for uge 27-32:

Mandag-onsdag kl. 7-19

Torsdag kl. 7-18.30

Fredag kl. 7-16

Lørdag-søndag kl. 8-12

 

Normale åbningstider

Mandag: 07.00-20.00

Tirsdag: 07.00-20.00

Onsdag: 07.00 - 20.00

Torsdag: 07.00 - 19.30

Fredag: 07.00 - 17.30

Lørdag: 08.00 - 13.00

Søndag: 08.00 - 13.00